FAYDALI BİLGİLER

Sobada Kömür Yakarken Nelere Dikkat Edilmeli ?

  1. TSE Belgeli, üstten yakmali sobalari tercih edin. Sobayi duvardan en az 50 cm uzaklikta, mümkün oldugunca az dirsek kullanarak yerlestirin.
  2. Sobaya agzina Kadar kömür doldurmayin. Sobayi mutlaka üstten tutusturun.
  3. Sobayi alt kapagi kapali, üst kapagi açik tutun. Tutusturmak için odun ya da tahta kullanin.
  4. Kömür tutustuktan sonra, kapagi tam olarak kapatmayin. Üst kapagi çok az açik birakin, alt kapgi isinma ihtiyaciniza göre açin.
  5. Yanmakta olan sobaya kesinlikle yeni kömür ilave etmeyin. Soba sönünce temizleyin. Yeniden kömür doldurarak üstten tutusturun.
  6. Sobayi tutusturmak için lastik, plastik, çög vb. maddeleri kesinlikle kullanmayin.
  7. Yatmadan önce sobaya yeni kömür atmayin. Sobanin baca klapsesini tamamen açin, hatta sabitleyin. Üst kapagini ise 1/3 oraninda açik birakin. Soba kapaklarini kesinlikle kapali tutmayin.
  8. Sobayi her gün, bacayi yilda en az 2 kez temizleyin.

Kaloriferde verimi arttırmak için nelere dikkat etmeli ?

  1. Kesinlikle denetim belgeli kömür kullanin.
  2. Kalori, kül ve kükürt oranlarina dikkat ediniz.
  3. Torba kilogramlarina ve kamyon tonajlarina dikkat ediniz.
  4. Kalorifer dairesinde mutlaka havalandirma penceresi olmali ve yanma esnasinda devamli açik tutulmali.
  5. Kazani yakmadan önce tesisatin suyunu kontrol edin, eksikse tamamlayin.
  6. Ilk ateslemede, ates kapagini açip izgaranin sagina, soluna ve ocagin arkasina kömür atin. Tutusturmayi odun yada tahta parçasi ile yapin.
  7. Binanin isi ihtiyacina göre gerekli kömürü ocagin tam ortasina arkadan öne dogru balik sirti seklinde atin.
  8. Kazana yeni kömür atmadan önce, izgaranin ön kismindaki atesi geriye dogru iterek, izgaranin ön kismini tamamen bosaltin. Atesin üzerine kesinlikle kömür atmayin.
  9. Kazan izgaralarinizin saglam olmasina dikkat ediniz. Izgaralarin altinin hava almasi için temizlenmesine özen gösteriniz.